Mat, Dryck och Köksredskap – Eventkock.se, Collegium Konferens och Restaurang och Hagdahls Kök i samarbete

I torsdags hade vi vårt första ”Mat, Dryck och Köksredskap” Event på Hamngatan 15 b och vinkällaren ”Cava Rosa” i Linköping – en inspirationskväll för alla er som älskar upplevelsen av god mat & dryck! Eventet är ett samarbete mellan Eventkock.se, Collegium Konferens och Restaurang samt Hagdahl’s Kök. Kvällen började med ”bubbel” bland vinfacken och tre små rätter av Östgötska och ”inlånade” smaker;

Spetskålsrulle med Ekologisk Kyckling från Bosarp, Stjärnehof’s tryffel, smålökar från Tåkern’s Trädgård, friterad Ostronskivling från Harplinge och puré på Bellida-Äpplen från Gränna smaksatt med Saffran

Kallrökt Finnölax med varmrökt Sikmousse, Skaldjur, Fänkål, Sikrom från Vättern och Gravad Citron

Sotad Vildgrisskinka från Törnevik med rostad Jordärtskockscrème från Årstiderna med syrad Brysselkål och Purjolöksaska

Kvällen fortsatte sedan med en ”upplevelse-provning” där gästerna fick inblick i vinmatchning av Sommelier Jens Nyström. Det var många ”aha-upplevelser” och förvånande men glada miner bland gästerna när de tre vinerna som var huvudrollen i kvällens vinprovning helt ändrade karaktär beroende av vilka tillbehör som vi ”tuggade” på – och säkert många användbara tips att ta med sig i konsten att kombinera mat och vin.

Därefter tog Eventkock Fredrik Goldhahn över och pratade ”Kreativ Matlagning” och gav sin personliga syn på vilka redskap man som hemmakock kan använda sig av för att öka kreativiteten i köket, ta vara på råvaror och inspireras. Recept, Råvara, Respekt och Redskap som en Röd tråd, personliga ”köks-mantran” och samtal kring matupplevelser följdes av ett kort besök i Eventkock.se’s Showroom och sedan tillbaka till Cava Rosa’s lokaler.

Matkreatören Andreas Landén brinner verkligen för det ”jordnära köket” där ekologiskt, närodlat bär en central roll – något som inte minst avspeglades i kvällens inledande smårätter. Gästerna fick en lektion i ”Från Jord till Bord” som är både Hagdahl’s Kök och Collegium’s ledstjärna – och självklart en dos av Andreas entusiasm i ett högaktuellt ämne.

Efter detta blev det ”Soppa på en Spik” som bestod av Varm Soppa på Persiljerot från Gotland med Olivconfiterad Äggula från Eneby Gård, vit Caprin från Krogersbo, varmrökt Grissida från Wadstens Chark, lågbakad Gös från Glan och kallpressad Rapsolja från Floda. Till detta serverades ett väl matchat vin och en brödkorg bestående av Ingas mörka bröd, Surdegsbröd på mjöl från Warbro Kvarn, Slåttergubbens Ekologiska Surdegsbröd, Leksands Fäbodknäcke och vispat Emåsmör och brödröra på Boxholms Ost.

Vi som höll i kvällen tyckte den blev väldigt lyckad och fler ”Inspirationskvällar” är inbokade – nästa gång blir onsdagen den 7:e och torsdagen den 8:e april med start klockan 19.00. Vill du boka en plats tveka inte att kontakta antingen Jens Nyström på Collegium 013 – 20 44 00 eller Fredrik Goldhahn på Eventkock.se 013 – 465 56 11. Priset per person är 300 kr.

One Response to Mat, Dryck och Köksredskap – Eventkock.se, Collegium Konferens och Restaurang och Hagdahls Kök i samarbete

  1. Christian Tikkanen says:

    Tjenare Fredrik, vad trevligt att höra och se hur den lokala och jordnära maten presenteras av er, dessutom på ett utomordentligt sätt, bara redan av det vad jag kunde läsa här så var maten för kvällen en ren gastronomisk upplevelse, synd bara att man är så himla upptagen annars hade det varit mer än trevligt att kunna delta, men vem vet kanske det ännu sker en vacker dag…har flera gånger försökt få det inlagt i almanackan att kunna göra ett besök till dig i Linköping, men ännu har det tyvärr inte blivit av, det måste jag göra någonting åt. =) Ha en fin helg.

Lämna en kommentar