Knivskola

Du hittar Eventkock.se’s KNIVSKOLA HÄR>>>>

Allmänna råd hur du bör vårda dina kockknivar:

Skär ALDRIG i ben eller frysta produkter. Skador på knivseggen uppstår lätt. Tänk på att använda alla dina knivar till vad de är avsedda för. Använd inte din kockkniv till att öppna kartonger med eller skära i något annat än råvaror.

Diska ALDRIG din kockkniv i diskmaskinen. Diskmedel innehåller slipmedel (som gör dina knivar allt annat än vassare) och salt som kan ge fula fläckar på stålet. Diskmaskinens torkprogram kan få trähandtag att spricka av värmen eller påverka knivstål.

Ta för vana att diska dina kockknivar under rinnande, ljummet vatten mellan varje arbetsmoment och torka dom helt torra med en handduk. Använd ALDRIG svampar med slipytor, stålull eller något som kan ge repor på stålet när du diskar.

Om dina kockknivar kommer i kontakt med tex syror, salt, starka ämnen och annan metall riskerar du missfärgning!

Placera därför ALDRIG en fuktig kockkniv mot en annan metallyta som tex diskbänken eftersom detta kan orsaka uppkomsten av brunrost (Fe2O3). Denna ytliga rost tas bort med hjälp av tex polerduk. Notera att du måste gå varligt fram! Får brunrost verka under en tid uppstår svartrost (Fe3O4) och stålet skadas och är förstört.

När du arbetat färdigt diska kockkniven, torka den helt torr och förvara den i knivväskan, knivblocket eller på magnetlisten så kommer dina knivar att behålla både skärpa och finish.

Läs mer om knivvård, stålkvalitet, bryning mm på Eventkock.se’s Knivskola>>>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: