Pizza-SM arrangeras för sjunde året – men varför hittar vi inte fler sådana här pizzor bland alla tusentals pizzorior i landet?

Finalen i årets Pizza-SM går av stapeln den 20 april på GastroNord. Jag kan villigt erkänna att det blir ett gäng pizzor per år men frågan är om det inte varit fler om pizzeriorna i närheten valde mer färska, kreativa, annorlunda och exklusiva råvaror att jobba med?

Finalens pizzor innehåller bla Bison och Jack Daniels Glaze från Pizzeria Fazana i Nyköping, Havskräftstjärtar, Kalixlöjrom och Rosenblad från Pizzeria Mums i Göteborg, Lufttorkad salami, halstrad Paprika och Rökost från Två Pizzabagare i Malmö, Lime- och Chilimarinerat Lamm, Aubergine och Halloumi från Pizzapalatset i Kalmar. 

Att vara kreativ med en pizza är inte särskilt svårt vilket man kan se på de vågade smakkombinationer man använt ovan – så varför ser vi inte mer av den här varan ute i landet? Jag skulle vilja se olika sorters smaksatt pizzadeg också…varför inte använda en liten del Karl-Johansvampmjöl som smaksättning i pizzadegen till en pizza med Vildsvinsbresola?

Har du hittat några annorlunda, vågade, goda eller galna pizzor därute?

One Response to Pizza-SM arrangeras för sjunde året – men varför hittar vi inte fler sådana här pizzor bland alla tusentals pizzorior i landet?

  1. Bakpappa says:

    KotiPizza (finsk kedja som väl inte mera finns i Sverige?) hade ett tag en BerlusconiPizza. Månne det var med renkött och ännu något…

    Jag var i Kaskö (Österbotten, Finland) i vintras och åt på Blå Stunden (Sininen hetki) och de hade också en renpizza, med trattkantareller, rökt ost och *tranbär*. Helt gott, men helt som traditionell pizza smakade det ju inte… Ägaren är för övrigt en gammal elitskidåkare som vann OS-guld i stafett på 70-talet…

    När Beckham var och opererade sitt knä i Åbo så beställde han pizza från pizzeria Dennis (kända för sina nästan som i Italien pizzor). Så nu finns det (en tid) en David och en Victoria Beckham pizza…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: