Mr Global – Mino Tsuchida vet allt om hur en slipsten ska dras…

Visst har ni sett ”den glade japanen” som brukar figurera i annonser från Global – men vem är han egentligen? Han heter Mino Tsuchida och är mer känd som ”Mr Global”. Sedan starten 1985 i Japan och med introduktionen av Globalknivar i Europa på Frankfurt-mässan Ambiente 1988 har han varit Globals ansikte utåt och den som kanske varit med längst i Globals fantastiska utveckling från 12 modeller 1985 till dagens över 100 produkter som säljs i över 90 länder. Dessa länder är också ”Mr Global”s arbetsplats. Trots att Mino nyss fyllt 70 år (december 2009) har han inga som helst planer på att pensionera sig utan åker världen runt och håller i demonstrationer i konsten att slipa Globalknivar. Våtslipen MinoSharp 220 är helt anpassad efter Globalknivarna och en av alla slipproduker som bär hans namn.

Humanisten Mino har under hela sin karriär skänkt tusentals och åter tusentals kronor till Unicef och deras arbete. På sin födelsedag; som firades med middag och vänner i Frankfurt, överlämnades ett certifikat från Unicef som visade att Global International samlat i hop 10 000 Euro till hans ära och ett tillkännagivande för hans mångåriga support till Unicef! Snacka om fin födelsepresent!

Annonser

5 Responses to Mr Global – Mino Tsuchida vet allt om hur en slipsten ska dras…

  1. Pingback: Handslip med japansk eller europeisk slipvinkel? « Knivslipning

  2. Pingback: Global – knivar för alla tillfällen « Allt om kockknivar – en blogg om knivar, kockknivar & köksknivar

  3. Pingback: Knivskola med Mr Global – så här slipar du dina Globalknivar « Knivslipning

  4. viktor eliasson says:

    skojar ni det är en enkel match att slipa knivarna från global/ Porsche edge osv ge mig en prov slip å ni kommer att bli besvikna över ert egna arbete. jag slipar även yxor å annat på ett sånt sett som ni inte kan föreställa er.jag kan slipa så ni kan raka er med vilket redskap som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: