Svampar överallt och total svamplycka – ett av de bästa svampåren hittills!

grythyttan_svamp svampbergsvamplycka trattkantareller

Det har blivit att plocka en hel del svamp i år. Skogarna omkring Grythyttan är verkligen proppfulla med skogens guld; kantareller, men också taggsvamp, Karl-Johansvamp, trattkantarell och massor av andra svampsorter man inte riktigt vågar plocka. Har aldrig varit med om att man stannat till med bilen och tänkt att det omöjligt kan växa några svampar i en skog som denna…och sedan förvånad komma ut ur skogen en och en halv timme senare med tre fulla kassar god svamp. Stanna ”vart som helst” mellan Grythyttan och Örebro och jag lovar att utdelning blir STOR!

Sedan pågår det också någon form av tävling mellan mig och Mor…hon var ”tvungen” att ringa och meddela att ”favoritkärret” gav henne 20 liter rödgul trumpetsvamp senast…men jag åker dit och dammsuger nu på fredag förmiddag innan alla sommarstugeägare hunnit ut i helgen. Moahahaha! =)

Och har jag riktigt tur så har mina två ”spots” med Blomkålssvamp återhämtat sig sen senaste ”skörden”! Blomkålssvampen är verkligen lätt och behaglig att rensa – och god! Sedan är det alltid enklare att rensa svamparna med en flaska ”Gnarly Heads Zinfandel” nära till hands…(som bilden uppe till höger avslöjar!)

Bookmark and Share

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: